Varmt välkomna till Årsmöte21!

Årsmöte21 arrangeras den 26 - 28 november på Högskolan i Borås och är mötesplatsen där ni kan göra er röst hörd, träffa andra medlemmar och rösta fram Sveriges Elevkårers nya valberedning. Årsmöte21 blir Sveriges Elevkårers första fysiska event sedan 2019 och är gratis för alla medlemmar.  

För första gången sen 2019 är det äntligen dags för Sveriges Elevkårer att anordna en säker och minnesvärd helg för våra medlemsorganisationer. Utöver helgens viktiga möte bjuder vi in alla elevkårer till att mingla, utvecklas och underhållas. Under Årsmöte21 får ni ta del av Elevkårsgala, spännande utfrågningar, inspirationsföreläsning och chansen att träffa andra medlemmar från hela landet. Missa inte tillfället att välja Sveriges Elevkårers nya valberedning och låta er elevkår höras i diskussioner om motioner och propositioner - var med och påverka ert medlemskap!

Läs mer om helgen i den praktiska informationen längre ner på sidan.


Sveriges Elevkårer följer råden från Folkhälsomyndigheten om allmänna sammankomster och säkerhetsläget kring Covid-19. Arrangemanget kommer anpassas för att underlätta avstånd mellan deltagare och i största möjliga mån möjliggöra för deltagare att träffas på ett smittsäkert sätt.


Viktiga dokument inför Årsmötet: 

     


ANMÄLAN ÄR STÄNGD.
Anmälan öppnar:
2021-09-15
Anmälan stänger: 2021-11-12


Vill ni påverka ert medlemskap?
Kom till Årsmötet och gör din elevkårs röst hörd i årsmötes motioner, proposition och val till nya valberedningen!

 

- Praktisk information om helgen -

Tid och plats

Plats: Högskolan i Borås
Datum:
26 - 28 november (närvaro alla tre dagar gäller)
Preliminära programtider:
Fre: 13.00-21.00, Lör: 09.00-00.00, Sön: 09.00-13.00

Exakta hålltider och helgens program mejlas ut till anmälda deltagare cirka tio dagar innan årsmötet. Evenemangets upplägg kan komma att ändras om smittspridningen av covid-19 kräver det. Se till att boka era resor så att ni kan ta del av hela arrangemanget. Läs mer om resor under rubriken "Resor och reseersättning".


Förkunskaper och kostnad

Inga förkunskaper krävs för våra deltagare. Under Årsmötet finns ett mötespresidium som guidar er. Däremot är det bra om ni innan Årsmöte21 läser igenom alla handlingar som lanseras den 29 oktober samt läser den praktiska informationen som skickas ut till anmälda deltagare den 16 november.

Årsmöte21 är gratis! Det deltagare betalar själva är delar av resan och eget boende om ni önskar det.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max två deltagare, vi ser gärna att ordförande och vice ordförande deltar men även andra styrelsemedlemmar är självklart välkomna. Medlemskap beviljas för nästkommande kalenderår – förutom för nya medlemmar som också blir medlemmar under innevarande år. Styrelsen beviljar medlemskap.

Anmälan var öppen till den 12 november. 

Avanmälan

Om ni får förhinder och inte alls kan delta på Årsmöte21 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500 kr för att täcka kostnader för uteblivet deltagande. Sista dag att avanmäla utan giltig frånvaro, som sjukdom eller oförutsedd händelse, är tisdagen den 16 november, kl. 12:00. Avanmälningar mejlas till projektchef Josefin Liv: [email protected]

Behöver ni byta ut en anmäld deltagare?
Fyll då i detta 👉🏻formulär. Ni kan byta deltagare fram till torsdagen den 25 november, kl. 12.00. Deltagare som byts ut efter den 16 november måste äta den kost som är beställd till deltagare hen byter med.


Boende och Mat

Deltagare sover i tilldelade sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattning i två nätter. Boendet är bemannat och personal finns på plats. Sveriges Elevkårer tar hänsyn till det rådande läget med Covid-19 och ser till att säkerheten för boendet optimeras med god hygien och bra avstånd.

Om deltagare vill stå för eget boende går även det bra, ni anger då eget boende i anmälan.

Sveriges Elevkårer bjuder på all mat och fika under Årsmöte21. Hela årsmötet serverar en lakto-ovo-vegetarisk kost. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost i anmälan. Var extra noga med att notera om er allergi är luftburen.


Drog- och Alkoholfritt

Hela Årsmöte21 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar när mötet ajournerats. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget. 


Resor och reseersättning

Om ni behöver hjälp med kostnaderna för resan till och från Årsmöte21 kan ni ansöka om reseersättning. Reseersättningen innebär att medlemsorganisationerna själva står för kostnader upp till 300 kronor/person, därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader.

Reseersättningen söker ni innan eventet via detta digitala formulär:
                                    👉🏻  Länk till reseersättning 👈🏼

Ansökan är öppen den 25 oktober - 25 november. Reseersättningen gäller i första hand tåg- och bussresor och er resa behöver vara bokad innan ansökan kan göras. Behöver ni dispens för annat färdsätt kontakter ni er verksamhetsutvecklare.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto den 23 december 2021.

 


Vad får jag förutom årsmötet?

Årsmöte21 är mycket mer än ett möte med andra spännande programpunkter som inspirerande tal, uppstyrda mingel och en fullspäckad Elevkårsgala med prisutdelning för Guldgemet .

Framförallt är Årsmöte21 en mötesplats där du får chansen att träffa elevkårsvänner för livet samtidigt som ni tillsammans får utvecklas och växa i era elevkårsroller.

Genom att följa Sveriges Elevkårer på sociala medier och här på hemsidan kommer ni kunna ta del av fler detaljer som händer under helgen. Allt från roliga gäster, spännande innehåll och andra happenings! 
@sveelevkarer


Covid-19

Sveriges Elevkårer följer tillsammans med Högskolan i Borås råden från Folkhälsomyndigheten om allmänna sammankomster och säkerhetsläget kring Covid-19. Arrangemanget kommer anpassas för att underlätta avstånd mellan deltagare och i största möjliga mån möjliggöra för deltagare att träffas på ett smittsäkert sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att råd och rekommendationer om allas ansvar att undvika smitta även gäller deltagare som besökare eller gäst. Om du får symtom eller känner dig hängig ska du sjukanmäla dig och stanna hemma. Detta gäller även för personer som är vaccinerade mot Covid-19. Personer som uppvisar symptom under helgen kommer få hjälp av Sveriges Elevkårers personal att lämna arrangemanget.


Ytterligare information

Mer detaljerad information med till exempel program skickas via mejl till anmälda deltagare den 16 november. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar.  

Under Årsmöte21 finns vår INFO-disk, där du inte bara checkar ut och in utan också kan få den hjälp och information du behöver under eventet.

Här nedan kan du se hela tidslinjen för Årsmöte21. 👇🏻
Den hjälper dig att ha koll på viktiga datum som motionsstopp, kandidaturstopp och när anmälan stänger.


Har du fortfarande massor av frågor om Årsmöte21?

Läs då vår FAQ för att se de vanligaste frågorna om eventet. 👉🏻


Du kan också ställa frågor till din verksamhetsutvecklare eller kontakta oss som arbetar med Årsmöte21 här nedan.Frågor?

Har ni har frågor kring det demokratiska?
Ex: om propositioner, motioner eller andra delar i mötet

Hör av er till vice ordförande Pelle Enocsson.
Mejla: [email protected]

Har ni praktiska frågor inför Årsmöte21?
Ex: säkerhetsläget kring Covid-19, boende, mat eller resor.

Hör av dig till projektchef Josefin Liv.
Mejla: [email protected]


Årsmöte21 sponsras av

Vi hjälper dig när du inte förstår matten. Det är gratis och kommer alltid vara.