Varmt välkomna till Kongress20!

Kongress20 arrangeras den 20 - 22 november på Högskolan i Borås och är mötesplatsen där ni kan göra er röst hörd, träffa andra medlemmar och rösta fram Sveriges Elevkårers nya styrelse. Om fysiska mötesplatser inte är möjligt på grund av Covid-19 kommer istället en digital kongress att lanseras. 

Vi på Sveriges Elevkårer hoppas att Kongress20 kan bli vår nationella fysiska mötesplats under 2020 och satsar mot att anordna en säker och minnesvärd helg med många härliga aktiviteter utöver helgens viktiga möte. Vi vill ge er som medlemsorganisationer chansen att mingla, utvecklas och underhållas - och framför allt ge er chansen att påverka oss som organisation! 

Om det fysiska mötet inte går att genomföra kommer en digital lösning lanseras i god tid, beslut om det kommer den 9 oktober. Sveriges Elevkårer följer de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten om allmänna sammankomster och håller ständigt arrangemanget och säkerhetsläget kring Covid-19 uppdaterat. Oavsett hur helgen kommer se ut kan ni som medlemmar vara med och påverka Sveriges Elevkårer. Ni kommer vara med och välja Sveriges Elevkårers nya styrelse för mandatperioden 2021-2022 och låta er elevkår höras i motioner och propositioner. Vid såväl fysiskt möte i Borås som en digital kongress är det här även en helg för mingel och nöje. Läs mer om helgen i den praktiska informationen längre ner på sidan.

Läs årets kallelsebrev här 

Läs årets propositioner här*

Läs om hur du skriver en motion här 

Anmäl dig här!

*Rättelse 200811: Justering graf "anslutningsgrad" i Proposition: Ny modell för ekonomisk stöd

Praktisk information om helgen

Tid och plats

Plats: Högskolan i Borås
Datum:
20 - 22 november
Om mötet inte går att genomföras fysiskt lanseras en digital kongress. Definitivt beslut kommer den 9 oktober.

Årsmötet inleds cirka kl 13.00 på fredagen den 20 november och avslutas cirka kl 14.00 på söndagen den 22 november. Vid en digital kongress kan tiderna skilja något. Exakta hålltider mejlas ut till anmälda deltagare cirka tio dagar innan årsmötet. Vid fysisk kongress ser ni till att boka era resor så att ni kan ta del av hela arrangemanget. Läs mer om resor under kategorin "Resor och reseersättning". 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. På kongressen finns ett mötespresidium som guidar er. Däremot är det bra att ni läser igenom alla handlingar som kommer ut den 9 oktober samt läser den praktiska informationen som skickas ut till anmälda deltagare den 10 november.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max två deltagare, vi ser gärna att ordförande och vice ordförande deltar men även andra styrelsemedlemmar är välkomna. Medlemskap beviljas för nästkommande kalenderår – förutom för nya medlemmar som också blir medlemmar under innevarande år. Styrelsen beviljar medlemskap.

Anmälan är öppen till den 6 november, kl.12:00. Om Kongressen blir digital istället för fysiskt flyttas er anmälan automatiskt över till den digitala kongressen. Ni behöver med andra ord inte anmäla er igen.

Ni hittar anmälan här.

Avanmälan
Om ni får förhinder och inte kan delta på Kongress20 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500 kr för att täcka kostnader för uteblivet deltagande. Sista dag att avanmäla er är den 6 november.

Behöver ni byta ut en anmäld deltagare kontaktar ni: [email protected]
Deltagare som byts ut efter den 6 november måste äta den kost som är beställd till deltagare som hen byter med.

Boende och mat

Boende och mat är gratis under ett fysiskt Kongress20. Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattningen. Boendet är bemannat och personal finns på plats hela natten. Sveriges Elevkårer kommer ta hänsyn till det rådande läget med Covid-19 och se till att säkerheten för boendet optimeras med god hygien och bra avstånd.

Om deltagare vill stå för eget boende går även det bra, ni anger då eget boende i anmälan.

Sveriges Elevkårer bjuder även på all mat och fika under en fysisk Kongress20. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost i anmälan och notera att utgångspunkten är lakto-ovo-vegetarisk kost. Önskas annat anges även det i er anmälan. Var noga med att notera om er allergi är luftburen.

Resor och reseersättning

Om ni behöver hjälp med kostnaderna för resan till och från Kongress20 kan ni ansöka om reseersättning. Reseersättningen innebär att medlemsorganisationerna själva står för kostnader upp till 300 kronor/person, därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader.

Vi ber er att ta hänsyn till att Kongress20 kan bli digital och avråder er från att boka resor innan den 9 oktober. Reseersättningen söker ni innan eventet via ett digitalt formulär som är öppet den 12 oktober - 10 november. Vi kommer att skicka ut en påminnelse till anmälda deltagare när formuläret öppnar. Annars hittar ni länken under denna rubrik. Resan behöver vara bokad innan ansökan kan göras.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto den 23 december 2020.

Elevkårsgalan, Guldgemet och Mingel

Vid en fysisk kongress ingår Elevkårsgalan, Sverige Elevkårers egen galamiddag. Galan förgylls med Guldgemet som är en prisutdelning där Sveriges Elevkårer ger ut fina priser till elevkårer som har utmärkt sig under året. Priserna som delas ut är: Årets elevkår, Årets samhällsinsats och Årets teamwork.

Ni har mellan den 7 augusti - 23 oktober chansen att nominera en elevkår som ni anser förtjänar ett pris inom någon av kategorierna. Hur nomineringen går till samt mer information om priserna hittar ni på Guldgemets sida. Guldgemet kommer genomföras oavsett om kongressen sker fysiskt eller digitalt.

Helgen består även av mingel och andra härligheter. För att hålla koll på vad som händer rekommenderar vi att ni håller koll på Sveriges Elevkårers Instagram eller den mail ni anger i anmälan. Vid en digital kongress kommer vi se till att ha spännande innehåll utöver mötet.

Drog- och Alkoholfritt

Hela Kongress20 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar när mötet ajournerats. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget.

Ytterligare information

Mer detaljerad information med program och andra bra saker att veta inför kongresshelgen skickas via mejl till anmälda deltagare ca tio dagar innan Kongressen. Var noga med att anmäla er med en mejladress ni använder.

 

Tidslinje för Kongress20

7 augusti

Utlysning av Kongressen
Nominering till Guldgemet öppnar
Anmälan öppnar
Propositioner från styrelsen skickas ut

14 augusti

Kandidaturstopp till Valberedningen
Lär mer om hur du kandiderar här. 

11 september

Motionsstopp för medlemmar

 

9 oktober

Alla handlingar samt Revisionsberättelse
Information om fysisk eller digital kongress

23 oktober

Valberedningens förslag presenteras 

6 november (kl. 12:00)

Sista dag för att anmäla/avanmäla sig

10 november

Sista dag för att lämna in reseersättning
Praktisk information går ut till deltagare


 

Är du intresserad att sitta i Sveriges Elevkårers styrelse under mandatperioden 2021-2022? 


Här hittar du mer information om hur du kandiderar till styrelsen

 


Frågor?

Har ni har frågor kring det demokratiska?
Ex: om propositioner, motioner eller andra delar i mötet

Hör av er till vice ordförande Jacob Clarin.
Mejla: [email protected]

Har ni praktiska frågor inför årsmötet?
Ex: säkerhetsläget kring Covid-19, boende, mat eller resor.

Hör av dig till projektchef Josefin Liv.
Mejla: [email protected]