Varmt välkomna till Kongress22!

 

Den 25-27 november 2022 bjuder Sveriges Elevkårer in alla organisationens elevkårer till kongress i Norrköping. Kongressen är en spännande mötesplats där ni tillsammans med andra medlemsorganisationer har chansen att prata och lära er mer om ert medlemskap och organisationens framtid, men framförallt välja ny nationell styrelse. Inga förkunskaper krävs.

Du som är förtroendevald i en elevkår som är medlem hos oss är varmt välkommen att delta under helgen! Under Kongress22 har du som förtroendevald chansen att träffa och mingla med elevkårsaktiva samt ta del av helgens aktiviteter, däribland elevkårsgalan under lördag kväll med efterföljande dansgolv och att få välja ny styrelse för Sveriges Elevkårer.  

Boendet under helgen sker i sovsalar. Självklart står även Sveriges Elevkårer för all mat under helgen, samt reseersättning för tågbiljetterna till Norrköping. Kongress22 är gratis för alla medlemmar. 

Viktiga dokument 

Klicka på bilderna för att läsa dokumenten. 

  • Kallelsebrevet
  • Propositionerna
  • Språkliga och grafiska ändringar i stadgan
  • Alla handlingar
  • Valbilagan

  ----

Praktiskt information

Plats: Linköpings universitet - Campus Norrköping, Norrköping

Datum: 25-27 november (närvaro gäller alla tre dagar)

Preliminära programtider:
Fre: 13.00-21.00
Lör: 09.00 – 00.00
Sön: 09.00 – 14.00

Exakta tider och helgens program mejlas ut till anmälda deltagare ca 10 dagar innan Kongress22 startar. Observera att upplägget kan ändras om smittspridningen av Covid19 kräver det (även om det är en väldigt liten risk för det just nu). Se till att boka era resor så att ni kan ta del av hela arrangemanget. Läs mer om resor under rubriken ”resor och reseersättning”.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att man ska kunna delta. Kongresspresidiet och personal guidar er genom helgen. Det är bra om ni innan Kongress22 läser igenom den praktiska information som kommer mejlas ut till er ca 10 dagar innan arrangemangets start.

Kostnad

Kongress22 är helt gratis! Det du som deltagare betalar själv är delar av resan och eget boende om det är något ni önskar. OBS bryter i mot våra uppsatta regler kommer ni bli hemskickade på egen bekostnad. Straffavgift för hemskickning eller att ni som elevkår inte dyker upp betalar ni själva.

Resor och reseersättning

Om ni behöver hjälp med kostnaderna för resan till och från Kongress22 kan ni ansöka om reseersättning. Reseersättningen innebär att medlemsorganisationerna själva står för kostnader upp till 300 kronor/person, därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader.

Ansökan är öppen den 9 september – 11 november. Reseersättningen gäller i första hand tåg- och bussresor och er resa behöver vara bokad innan ansökan kan göras. För att bli beviljad reseersättning behöver följande krav uppnås:

  • Du ska vara framme i Norrköping senast 13.00 den 25 november
  • Hemresan ska tidigast gå från Norrköping 14.00 den 27e november
  •  Resan ska vara med tåg, båt eller buss (läs nedan för undantag)
  • Kvitton ska vara bifogade och inlämnade i reseersättningsformuläret senast 11 november 2022

Bor du norr om Umeå? Då är du automatiskt beviljad att få flyga till Norrköping. Vi antar att du som deltagare väljer den mest kostnadseffektiva flygresan, och att alla mellanlandningar måste vara inom Sverige.

Bor du söder om Umeå? Det finns fortfarande en möjlighet att bli beviljad reseersättning om du behöver resa på ett annat sätt än med tåg, båt eller buss. Prata med din Verksamhetsutvecklare så löser vi det tillsammans.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto som en löneutbetalning 25 december förutsatt att er reseersättning har lämnats in korrekt.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max två deltagare. Vi rekommenderar att ordförande och vice ordförande åker, men ni bestämmer helt själv! 

OBS: Kongress är ett av våra mest populära arrangemang och vi har begränsat med platser. Anmäler er elevkår er sent så kan ni hamna på en väntelista. Därför rekommenderar vi att man bestämmer sig snabbt efter att man fått information om man vill delta eller inte, för att öka sina chanser att få en plats.

Anmälan är öppen fram till fredagen den 11 november.

Avanmälan

Om ni får förhinder och inte kan delta under Kongress22 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500:- för att täcka kostnaden för uteblivit deltagande. Sista dagen att avanmäla sig utan giltig frånvaro är fredagen den 11e november. Avanmälningar mejlas till [email protected]

Behöver ni byta ut en deltagare?

Fyll då i detta formulär. Ni kan byta deltagare fram till onsdagen den onsdagen den 16 e November. Deltagare som byts efter den 11e november måste äta den kost som är beställd till deltagaren hen byter med.

Boende och Mat

Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med sig liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattning under två nätter. Boendet är bemannat och personal finns på plats under hela natten.

Om du som deltagare vill stå för eget boende går det bra, ange då detta i anmälningsformuläret. Viktigt att tänka på är att även om du betalar för eget boende gäller en nolltollerans mot alkohol. Framkommer det att någon har konsumerat alkohol får ni inte delta på resterande Kongress22, får ingen reseersättning och blir hemskickad på egen bekostnad.

Sveriges Elevkårer står för att mat och fika under Kongress22. Under hela helgen kommer det enbart serveras lakto-ovo-vegetarisk kost. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller annan specialkost (t.ex vegan) i anmälan. Var extra noga med att notera om er allergi är luftburen.

Drog- och alkoholfritt

Hela Kongress22 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar och om man bor på eget boende. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget på egen bekostnad. 

Ytterligare information

Mer detaljerad information med till exempel program skickas via mejl till anmälda deltagare ca 10 dagar innan kongressen går av stapeln. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar.  

Under Kongress22 finns vår INFO-disk, där du inte bara checkar ut och in utan också kan få den hjälp och information du behöver under eventet.

Frågor?

Kontakta projektchef Rebecka Madsen:
[email protected]se
eller Vice ordförande Pelle Enocsson:
[email protected]