Välkomna till Nya Kongress20!

Med anledning av smittskyddsläget lanserar Sveriges Elevkårer Nya Kongress20.
En digital mötesplats där ni kan göra er röst hörd, träffa andra medlemmar och rösta fram Sveriges Elevkårers nya styrelse tillsammans hemifrån. Bänka er för en digital kongress!

Helgen kommer att bjuda på mingel, prisutdelning för Guldgemet, spännande utfrågningar, en inspirationsföreläsning och chansen att träffa andra medlemmar från hela landet - utan att behöva resa. Missa inte tillfället att välja Sveriges Elevkårers nya styrelse för mandatperioden 2021–2022 och låta er elevkår höras i motioner och propositioner.

Sista anmälningsdag är fredagen den 13 november. 

Läs årets kallelsebrev här 

Läs årets handlingar här

Läs valbilagan här

Anmäl dig här!

Sveriges Elevkårer följer råden från Folkhälsomyndigheten om allmänna sammankomster och säkerhetsläget kring Covid-19. Med anledning av det rådande smittskyddsläget är den tidigare planerade kongressen i Borås inställd.

Praktisk information om helgen

Tid och plats

Plats: Vår digitala eventplattform!
Datum:
20 - 22 november
Preliminära tider: Fredag 17.00-19.00, Lördag 09.00-17.00, Söndag 09.00-15.45

På eventplattformen kommer ni kunna se alla programpunkter för helgen. Vi kommer även lansera många av våra punkter på sociala medier och i den praktiska info som vi skickar ut en vecka innan arrangemanget.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Under kongressen finns ett mötespresidium och en programledare som guidar er. Däremot är det bra att ni läser igenom alla handlingar, valbilagan samt läser den praktiska informationen som skickas ut till anmälda deltagare den 13 november.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max två deltagare, vi ser gärna att ordförande och vice ordförande deltar men även andra styrelsemedlemmar är givetvis välkomna. Medlemskap beviljas för nästkommande kalenderår – förutom för nya medlemmar som också blir medlemmar under innevarande år. Styrelsen beviljar medlemskap.

Anmälan är öppen till den 13 november, kl.12:00. Då Kongress20 blir digital istället för fysiskt flyttas de elevkårer som anmält sig till den fysiska kongressen automatiskt över till den digitala kongressen. Ni behöver med andra ord inte anmäla er igen, men kommer få ett formulär att fylla i med ytterligare personuppgifter som behövs för det digitala röstningsverktyget.

Ni hittar anmälan här.

Avanmälan
Om ni får förhinder och inte kan delta på Kongress20 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500 kr för att täcka kostnader för uteblivet deltagande. Sista dag att avanmäla er är den 13 november.

Behöver ni byta ut en anmäld deltagare kontaktar ni: [email protected]

Hur går nya Kongress20 till?

I god tid innan kongressen kommer du att få all information du behöver för att logga in på den sociala mötesplattformen. Här kommer du kunna streama kongressen, rösta, chatta och ha videomöten med andra medlemmar och ta del av erbjudande från utställare.

Redan idag kan du se mötets innehåll i alla handlingar och i valbilagan . Läs hur det har gått för verksamheten, medlemmarnas motioner med styrelsens motionssvar och vad ni kan påverka inför framtiden i handlingarna här. Läs om valberedningens förslag till kandidater för ny styrelse och revision under mandatperioden 2021-2023 här.

Ytterligare information

Genom att följa Sveriges Elevkårer på sociala medier och här på hemsidan kommer ni kunna ta del av fler detaljer om nya Kongress20. Allt från roliga gäster, spännande innehåll och andra happenings!

Mer detaljerad information med program och andra bra saker att veta inför kongresshelgen skickas via mejl till anmälda deltagare en vecka innan Kongressen. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar. 

Vi jobbar stenhårt för att få kongressen till mycket mer än ett möte genom andra spännande programpunkter som mingel, prisutdelning för Guldgemet och inspirationsföreläsning. 


 

Tidslinje för Kongress20

7 augusti

Utlysning av Kongressen
Nominering till Guldgemet öppnar
Anmälan öppnar
Propositioner från styrelsen skickas ut

14 augusti

Kandidaturstopp till Valberedningen
Lär mer om hur du kandiderar här. 

11 september

Motionsstopp för medlemmar

 

9 oktober

Alla handlingar samt Revisionsberättelse
Information om fysisk eller digital kongress

23 oktober

Valberedningens förslag presenteras 

13 november (kl. 12:00)

Sista dag för att anmäla/avanmäla sig
Praktisk information går ut till deltagare

20 - 22 november 

Nya Kongress20!


Frågor?

Har ni har frågor kring det demokratiska?
Ex: om propositioner, motioner eller andra delar i mötet

Hör av er till vice ordförande Jacob Clarin.
Mejla: [email protected]

Har ni praktiska frågor inför Kongressen?
Ex: anmälning, social plattform eller övrigt innehåll.

Hör av dig till projektchef Josefin Liv.
Mejla: [email protected]