Vad är Upptakt?


Varje vår arrangerar vi Upptakt. Vi vill samla elevkårsaktiva från hela landet för att tillsammans ta ett steg på vägen mot vår vision: att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår. Under Upptakt får ni som elevkår verktyg för hur ni ska maximera er verksamhet, boosta er utveckling och förbättra ert resultat. Ni får också utbyta värdefulla erfarenheter med andra elevkårer från hela Sverige och ta del av deras lösningar på de problem som elevkårerna möter. Det handlar om tre spännande dagar där utveckling och inspiration står i centrum – och självklart ska ni vara med på dem!

Upptakt är nu FULLT!

Tid och plats

Upptakt18 äger rum den 4-6 maj på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.

Arrangemanget inleds klockan 12 på fredagen den 4 maj och avslutas cirka kl 14 på söndagen den 6 maj.

Exakta hålltider för arrangemangets skickas ut cirka två veckor innan Upptakt. 

Kostnad, boende och mat

Det kostar inget att delta på Upptakt18. Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde och annat som behövs för övernattningen. Medarbetare finns på plats hela nätterna. All mat och fika står Sveriges Elevkårer. Kom ihåg att vara noga med att uppge allergier eller specialkost i anmälan - notera att utgångspunkten är lakto-ovo-vegetarisk kost: önskas annat finns möjlighet att uppge det i er anmälan.

Alkoholfritt

Hela Upptakt18 är en alkoholfri mötesplats, även under kvällar och annan ”ledig tid” under helgen. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max fyra deltagare. Kom ihåg att anmäla deltagare som kan vara med under hela arrangemanget. 

Anmälan måste göras innan 15 april. Detta är även datumet då eventuell avanmälan måste göras - efter detta datumet utgår en avgift på 500 för att täcka kostnaderna. 

Här anmäler du dig. 

Resor

Deltagare bokar och planerar själva sina resor. Sverige Elevkårer ger viss reseersättning.

Läs mer om denna och ladda hem nödvändig blankett här.

Ytterligare information

Mer detaljerad information med till exempel vägbeskrivning och packlista skickas via mail ca två veckor innan Upptakt till alla anmälda deltagare.

FAKTA

Vad händer under Upptakt?

  • Stor debatt mellan de politiska ungdomsförbunden
  • Alice Bah Kuhnke och Anna Ekström invigningstalar
  • Spännande föreläsningar och workshops
  • Nätverkande med Sveriges bästa gymnasieelever
  • Galamiddag, följt av årets fetaste dansgolv