Upptakt är tillbaka - större än någonsin!

Sveriges Elevkårers största event för inspiration och kompetensutveckling är tillbaka i en tillfällig digital kostym. Den 4-8 maj (v.18) samlar vi elevkårer från hela Sverige under fem olika temadagar. Delta under en, flera eller alla temadagar - välkommen till årets största digitala elevkårhappening!

Arrangemanget sänds via Zoom och är gratis för våra medlemmar.

Så funkar det:

Årets digitala upplägg är planerat för att underlätta och ge möjlighet för fler deltagare att ta del av Upptakt. Istället för att skicka några representanter till en hel helg finns nu möjligheten att anmäla upp till 10 deltagare till fem fristående temadagar.

Varje dag under Upptakt21 innehåller minst en inspirerande föreläsning, en workshop anpassad för er elevkårsverksamhet samt chansen att kunna mingla och få ett utbyte med andra elevkårer. Det som skiljer dagarna åt är dagarnas olika teman, samt upplägget på lördagen - som är en maxad finaldag med fler programpunkter och tillhörande goodiebox. 

Hur många kan vi anmäla?

Din elevkår kan anmäla max 2 deltagare/dag. Arrangemanget har närvarokontrollanter som kontrollerar att rätt deltagare kommer in. Däremot kan elevkåren anmäla nya personer varje dag, vilket möjliggör för elevkåren att skicka totalt 10 olika deltagare under veckan. 

Varje deltagare gör en personlig anmälan i samråd med sin elevkår. Deltagaren behöver inte vara medlem i styrelsen utan kan vara en annan betydande medlem för elevkåren.


 

Anmälan

Alla dagar har begränsat antal platser - först till kvarn gäller. När en dag har slut på platser får ni ett meddelande om reservplats. Anmälan stänger senast onsdagen den 28 april.

Förutom alla workshops och gäster innehåller samtliga dagar även mingel och tävlingar.
Gäster släpps kontinuerligt här och på våra sociala medier.

TEMA: Event och happenings!

Många elevkårer lever på att skapa mötesplatser och roliga happenings för sina medlemmar - och för många medlemmar kan elevkårens event vara det som avgör att de vill vara medlem i elevkåren. Nu tar vi det till nästa nivå!

Vi drar vi igång Sveriges största elevkårsevent med detta passande tema. Möt vår gäst med erfarenhet i projekt- och eventbranschen för dela sina bästa tips och ni får chansen att utveckla era event under veckans första workshop.🎈

  GÄSTER:

   

TID: 16:00-18:30          

Anmäl dig här!

TEMA: Kunskap - näring för själen!

Skolans undervisning täcker inte alltid all den kunskap eleverna på en skola faktiskt behöver. Här kan istället elevkåren bli en vardagshjälte! Vi ger er genom dagens ämne och föreläsare mer kunskap inom områden vi tror är intressant för er och era medlemmar.

Dagens workshop "Må bra - bygg upp din psykiska hälsa" är en workshop som ni som elevkår får testa och för att sen ta tillbaka till eleverna på er skola. 💓

GÄSTER:

     

TID: 16:00-18:30

Anmäl dig här!

TEMA: Tillsammans är vi starka!

Ett lyckat påverkansarbete är A och O när det kommer till att skapa bättre förutsättningar för er och era medlemmar. Vi lyssnar till en rörelse som fått Sverige i gungning och får tips från ett proffs om hur man gör för att växa och bli fler!

I workshopen får ni bättre koll på era rättigheter i påverkansarbete, ni får ta del av inspirerande exempel och utmana era tankar kring vilka lobbyaktiviteter som finns att göra i elevkårsvärlden. 🗯

  GÄSTER:

   

TID: 16:00-18:30          

Anmäl dig här!

TEMA: Bygg en attraktiv elevkår!

Vad ni erbjuder i elevkåren kan göra ett medlemskap hos er mer attraktivt, men vägen dit kan vara snårig. Det gäller att hitta rätt mellan kluriga avtal, mutor och svåra beslut. Samtidigt som ni ska känna till er målgrupp och faktiskt få fram vad det är de vill och behöver.

Under fredagen guidar våran workshop er i avtalsrätt på ett helt nytt sätt. Våra eminenta gäst pratar om hur ni lär känna er målgrupp och hur ni når ut till den i det stora digitala landskapet. 🏆

GÄSTER:

     

TID: 16:00-18:30

Anmäl dig här!

TEMA: Gå långt - gå tillsammans!

Lördagen är Upptakt21s finaldag! Vi går all in på mingel, vi bjuder in styrelsen för att berätta mer om ert viktiga medlemskap, vi tävlar och vi håller en spännande workshop kopplat till att nätverka. Som kronan på verket lägger vi till två inspirerande föreläsningar och en exklusiv goodiebox. 

Lär känna era elevkårsvänner och lär er mer om ert medlemskap! Lördagen är en stor present till alla elevkårer som kämpat på under ett år av distans.⭐

  GÄSTER:

   

TID: 13:00-19:00          

Anmäl dig här!

Vill du anmäla dig till alla eller fler dagar?
Då klickar du bara i det i anmälan!

Till Anmälan!

Om du inte kan delta måste du avanmäla dig

Om en deltagare inte längre kan eller vill delta måste deltagaren eller elevkåren, med deltagaren som kopia i mejlet, avanmäla platsen. Detta görs via mejl till: [email protected] . Om elevkåren inte har någon ersättare till deltagare måste detta göras senast den onsdagen den 28 april. Har elevkåren en ersättare eller vill byta ut deltagaren kan detta göras fram till dagen innan personen skulle deltagit.

Det är viktigt att deltagare avanmäler sig i tid för att elevkåren inte ska drabbas av en straffavgift på 500 kr. Straffavgiften betalas in av elevkåren eller dras av på kommande medlemsbidrag. Straffavgift utgår inte om deltagaren eller elevkåren hör av sig om giltig frånvaro, som sjukdom eller oförutsedd händelse.


 

Frågor om Upptakt21?

Klicka på vår FAQ att få svar på de mest ställda frågorna.
Du kan också skicka in din fråga till oss via: [email protected]

För mer information, håll utkik här eller på Sveriges Elevkårers sociala medier.