Upptakt är tillbaka - större än någonsin!

Sveriges Elevkårers största event för inspiration och kompetensutveckling är tillbaka i en tillfällig digital kostym. Den 4-8 maj (v.18) samlar vi elevkårer från hela Sverige under fem olika temadagar. Delta under en, flera eller alla temadagar - välkommen till årets största digitala elevkårhappening!

Arrangemanget sänds via Zoom och är gratis för våra medlemmar.

Så funkar det:

Årets digitala upplägg är planerat för att underlätta och ge möjlighet för fler deltagare att ta del av Upptakt. Istället för att skicka några representanter till en hel helg finns nu möjligheten att anmäla upp till 10 deltagare till fem fristående temadagar.

Varje dag under Upptakt21 innehåller minst en inspirerande föreläsning, en workshop anpassad för er elevkårsverksamhet samt chansen att kunna mingla och få ett utbyte med andra elevkårer. Det som skiljer dagarna åt är dagarnas olika teman, samt upplägget på lördagen - som är en maxad finaldag med fler programpunkter och tillhörande goodiebox. 

Hur många kan vi anmäla?

Din elevkår kan anmäla max 2 deltagare/dag. Arrangemanget har närvarokontrollanter som kontrollerar att rätt deltagare kommer in. Däremot kan elevkåren anmäla nya personer varje dag, vilket möjliggör för elevkåren att skicka totalt 10 olika deltagare under veckan. 

Varje deltagare gör en personlig anmälan i samråd med sin elevkår. Deltagaren behöver inte vara medlem i styrelsen utan kan vara en annan betydande medlem för elevkåren.


 

Anmälan är stängd.

Alla dagar har begränsat antal platser - först till kvarn gäller. När en dag har slut på platser får ni ett meddelande om reservplats. Anmälan är nu stängd för samtliga dagar. 

Förutom alla workshops och gäster innehåller samtliga dagar även mingel och tävlingar.
Klicka på loggorna för att läsa mer om varje gäst.

TEMA: Event och happenings!

Många elevkårer lever på att skapa mötesplatser och roliga happenings för sina medlemmar - och för många medlemmar kan dessa event vara det som avgör att de vill vara medlem i elevkåren.

Vi drar vi igång Sveriges största elevkårsevent med att bjuda in Klara Petersson från Chimney Group för dela sina bästa tips till projektledare (klicka på loggan för att läsa mer). Dessutom får ni chansen att utveckla era event under veckans första workshop.🎈

      GÄSTER:


          TID: 16:00-18:30            

TEMA: Kunskap - näring för själen!

Skolans undervisning täcker inte alltid all den kunskap eleverna på en skola faktiskt behöver. Här kan istället elevkåren bli en vardagshjälte! Under Onsdagen fokuserar vi på välmående och får en föreläsning från Unizon som är experter inom det högaktuella ämnet om våld mot kvinnor. Klicka på deras logga för att läsa mer.  

Dagens workshop "Må bra - bygg upp din psykiska hälsa" är en workshop som ni som elevkår får testa och för att sen ta tillbaka till eleverna på er skola. 💓

      GÄSTER:

Unizon     

          TID: 16:00-18:30

TEMA: Tillsammans är vi starka!

Ett lyckat påverkansarbete är A och O när det kommer till att skapa bättre förutsättningar för er och era medlemmar. Vi välkomnar FATTA! - en rörelse som fått Sverige att prata om sexuellt våld och samtycke, samt Tinambai, experter på medlemsrekrytering som lyfter hur man gör för att växa och bli fler!
Klicka på loggorna för att läsa mer.

I workshopen får ni utmana era själva i lobbyaktiviteter inom elevkårsvärlden. Har ni koll på era rättigheter? 🗯

      GÄSTER:

          TID: 16:00-18:30        

TEMA: Bygg en attraktiv elevkår!

Vad ni erbjuder i elevkåren kan göra ett medlemskap hos er mer attraktivt, men vägen dit kan vara snårig. Det gäller att hitta rätt mellan kluriga avtal, mutor och svåra beslut. Samtidigt som ni ska känna till er målgrupp och faktiskt få fram vad det är de vill och behöver.

Under fredagen guidar våran workshop er i avtalsrätt på ett helt nytt sätt. Våran gäst Check! pratar om hur ni optimerar era startegier i sociala medier för att nå ut till er målgrupp i det digitala landskapet. 🏆

      GÄSTER:

 

          TID: 16:00-18:30      

TEMA: Gå långt - gå tillsammans!

Lördagen är en stor present till alla elevkårer som kämpat på under ett år av distans.🧡 Den pågår 13:00-19:00.

Under denna finaldag går all in på mingel, vi bjuder in styrelsen för att berätta mer om ert viktiga medlemskap, vi tävlar och vi håller en spännande workshop kopplat till att nätverka. Som kronan på verket får ni en exklusiv goodiebox samt två inspirerande föreläsningar från Ungdomsbarometern och Gina Dirawi! Klicka på de två bilderna för att läsa mer om dem.✨

 

Vill du anmäla dig till alla eller fler dagar?
Då klickar du bara i det i anmälan!

Anmälan är stängd.


Om du inte kan delta måste du avanmäla dig

Om en deltagare inte längre kan eller vill delta måste deltagaren eller elevkåren, med deltagaren som kopia i mejlet, avanmäla platsen. Detta görs via mejl till: [email protected] . Om elevkåren inte har någon ersättare till deltagare måste detta göras senast den onsdagen den 28 april. Har elevkåren en ersättare eller vill byta ut deltagaren kan detta göras fram till dagen innan personen skulle deltagit.

Det är viktigt att deltagare avanmäler sig i tid för att elevkåren inte ska drabbas av en straffavgift på 500 kr. Straffavgiften betalas in av elevkåren eller dras av på kommande medlemsbidrag. Straffavgift utgår inte om deltagaren eller elevkåren hör av sig om giltig frånvaro, som sjukdom eller oförutsedd händelse.


 

Frågor om Upptakt21?

Klicka på vår FAQ att få svar på de mest ställda frågorna.
Du kan också skicka in din fråga till oss via: [email protected]

För mer information, håll utkik här eller på Sveriges Elevkårers sociala medier.