Varmt välkomna till Upptakt22!

Äntligen är det dags för oss att ses, nätverka och få lära oss saker gemensamt igen! Upptakt är Sveriges Elevkårers största arrangemang som samlar närmare 100 elevkårer för en helg fylld av inspiration! Den 13-15 maj går det av stapeln i Karlskrona på Blekinge Tekniska Högskola.

Du som är förtroendevald i en elevkår som är medlem hos oss är varmt välkommen att delta under helgen! Under Upptakt har du som chansen att träffa och mingla med elevkårsaktiva samt ta del av helgens aktiviteter, däribland den finare bankettmiddagen under lördag kväll med efterföljande dansgolv. 

Boendet under helgen sker i sovsalar. Självklart står även Sveriges Elevkårer för all mat under helgen, samt reseersättning för tågbiljetterna till Karlskrona. Upptakt är gratis för alla medlemmar. 

Läs mer om Upptakt här nedanför!

 

 

Praktiskt information

Plats: Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona

Datum: 13-15e maj (närvaro gäller alla tre dagar)

Preliminära programtider:
Fre: 14.00-21.00
Lör: 09.00 – 00.00
Sön: 09.00 – 13.00

Exakta tider och helgens program mejlas ut till anmälda deltagare ca 10 dagar innan Upptakt startar. Observera att upplägget kan ändras om smittspridningen av Covid19 kräver det (även om det är en väldigt liten risk för det just nu). Se till att boka era resor så att ni kan ta del av hela arrangemanget. Läs mer om resor under rubriken ”resor och reseersättning”.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att man ska kunna delta. Personal och föreläsare guidar er genom helgen. Det är bra om ni innan Upptakt22 läser igenom den praktiska information som kommer mejlas ut till er ca 10 dagar innan arrangemangets start.

Kostnad

Upptakt22 är helt gratis! Det du som deltagare betalar själv är delar av resan och eget boende om det är något ni önskar. OBS bryter i mot våra uppsatta regler kommer ni bli hemskickade på egen bekostnad. Straffavgift för hemskickning eller att ni som elevkår inte dyker upp betalar ni själva.

 

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max tre deltagare. Vi ser gärna att deltagarna som kommer är personer som kommer vara kvar i styrelsen efter sommaren, så all information ni får  under eventet kommer till användning hos just er elevkår.

OBS: Upptakt är vårt mest populära arrangemang och vi har begränsat med platser. Anmäler er elevkår er sent så kan ni hamna på en väntelista. Därför rekommenderar vi att man bestämmer sig snabbt efter att man fått information om man vill delta eller inte, för att öka sina chanser att få en plats.

Anmälan är öppen fram till fredagen den 29e April.

Avanmälan

Om ni får förhinder och inte kan delta på Upptakt22 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500:- för att täcka kostnaden för uteblivit deltagande. Sista dagen att avanmäla sig utan giltig frånvaro är fredagen den 29e April. Avanmälningar mejlas till [email protected]

Behöver ni byta ut en deltagare?

Fyll då i detta formulär. Ni kan byta deltagare fram till torsdagen den onsdagen den 11e Maj. Deltagare som byts efter den 29e april måste äta den kost som är beställd till deltagaren hen byter med.

Boende och Mat

Deltagare sover i sovsalar och får själv ta med sig liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattning under två nätter. Boendet är bemannat och personal finns på plats under hela natten.

Om du som deltagare vill stå för eget boende går det bra, ange då detta i anmälningsformuläret. Viktigt att tänka på är att även om du betalar för eget boende gäller en nolltollerans mot alkohol. Framkommer det att någon har konsumerat alkohol får ni inte delta på resterande Upptakt, får ingen reseersättning och blir hemskickad på egen bekostnad.

Sveriges Elevkårer står för att mat och Fika under Upptakt22. Under hela helgen kommer det enbart serveras lakto-ovo-vegetarisk kost. Kom ihåg att vara noa med att uppge eventuella allergier eller annan specialkost (t.ex vegan) i anmälan. Var extra noga med att notera om er allergi är luftburen.

Bussar från Stockholm och Göteborg 

Vi på Sveriges Elevkårer har ordnat så att det kommer avgå en buss från Stockholm och en buss från Göteborg till Karlskrona fredagen den 13e maj, och sedan tillbakaresor söndagen den 15e maj.  Detta då vi märkt att tågbiljetterna tagit slut från dessa orter. Vardera buss har 48 platser och det är först till kvarn principen som gäller.

Om du inte bor i någon av de här orterna kan du fortfarande ta dig till Göteborg eller Stockholm för att hoppa på bussen därifrån, sveriges elevkårer ersätter eventuella resekostnader med regional/nationell trafik till Göteborg/Stockholm för er som inte bor på orterna och får en plats på bussen.

Din plats är bekräftad först när du får ett bekräftelsemejl från oss. Att åka med bussen kan komma att kosta 300:-/person (mer info kommer närmre avresan) och det är begränsat antal platser och först till kvarn principen som gäller.

Avresor:
Fredagen den 13e maj
Stockholm till Karlskrona: Avresa från Stockholm innerstad (plats ej än spikad) ca 07:00
Göteborg till Karlskrona: Avresa från Göteborg innerstad (plats ej än spikad) ca 09:00

Hemresor:

Båda bussarna avgår 14:00 från Blekinge Tekniska Högskola

Du kommer få tillgång till bokningsformuläret först efter att du har anmält dig! 

Drog- och alkoholfritt

Hela Upptakt22 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar och om man bor på eget boende. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget på egen bekostnad. 

Ytterligare information

Mer detaljerad information med till exempel program skickas via mejl till anmälda deltagare ca 10 dagar innan upptakt går av stapeln. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar.  

Under Upptakt22 finns vår INFO-disk, där du inte bara checkar ut och in utan också kan få den hjälp och information du behöver under eventet.

 

 

Resor och reseersättning

Om ni behöver hjälp med kostnaderna för resan till och från Upptakt22 kan ni ansöka om reseersättning. Reseersättningen innebär att medlemsorganisationerna själva står för kostnader upp till 300 kronor/person, därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader.

Ansökan är öppen den 25 mars – 12 maj. Reseersättningen gäller i första hand tåg- och bussresor och er resa behöver vara bokad innan ansökan kan göras. För att bli beviljad reseersättning behöver följande krav uppnås:

  • Du ska vara framme i Karlskrona senast 14.00 den 13e maj
  • Hemresan ska tidigast gå från Karlskrona 13.00 den 15e maj
  • Resan ska vara med tåg, båt eller buss (läs nedan för undantag)
  • Kvitton ska vara bifogade och inlämnade i reseersättningsformuläret innan arrangemanget startat

Bor du norr om Gävle? Då är du automatiskt beviljad att få flyga till Karlskrona. Vi antar att du som deltagare väljer den mest kostnadseffektiva flygresan, och att alla mellanlandningar är i Sverige.

Bor du söder om Gävle? Det finns fortfarande en möjlighet att bli beviljad reseersättning om du behöver resa på ett annat sätt än med bil, båt eller buss. Prata med din Verksamhetsutvecklare så löser vi det tillsammans.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto som en löneutbetalning 25 Juni.

Frågor?

Hör av er till [email protected] så svarar vi så snart vi kan!

Vill du veta mer om Upptakt22 och vad Sveriges Elevkårer gör?
Följ oss då på Instagram!


Upptakt22 arrangeras i samarbete med Blekinge tekniska högskola. Klicka på loggan för att läsa mer om BTH!