Varmt välkomna till Kongress18

Kongressen hålls den 23-25:e november i Linköping

Varannan höst håller vi kongress, varannan årsmöte. På kongressen väljs framför allt en ny styrelse som sitter en tvåårig mandatperiod och på årsmötet väljs framför allt en ny valberedning. Kongress och årsmöte gör det möjligt för medlemmar att påverka Sveriges Elevkårer som organisation. Utöver beslutsfattande och påverkan är dessa möten en plats att nätverka med andra medlemmar och externa samt en chans att lära sig mer om hur organisationen fungerar.

Anmälan är nu stängd

Här hittar du praktisk information kring Kongress18

Här hittar du ett program för kongressen (notera att tiderna är ungefärliga och kan ändras av den demokratiska processen)

Tidslinje till Kongress18

9 augusti

Kallelse och propositioner publiceras
Anmälan öppnar

16 augusti

Nomineringstopp. Nomineringar skickas till [email protected] 

13 september

Motionsstopp. Motioner skickas till [email protected]

 

11 oktober

Alla handlingar ut: Verksamhetsberättelse, motioner + motionssvar och bokslut

25 oktober

Valberedningens förslag presenteras. Revisionsberättelse skickas ut.

2 november

Sista dag för att anmäla/avanmäla sig

Praktisk info

Tid och plats

Kongress18 äger rum den 23-25 november på Linköpings Universitet i Linköping. Kongressen inleds cirka kl 14.00 på fredagen och avslutas cirka kl 14.30 på söndagen. 

Exakta hålltider för arrangemangets skickas ut cirka en vecka innan kongressen.

Kostnad, boende och mat

Det kostar inget att delta på Kongress18. Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattningen. Medarbetare finns på plats hela natten. All mat och fika står Sveriges Elevkårer för under arrangemanget. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost i anmälan och notera att utgångspunkten är lakto-ovo-vegetarisk kost: önskas annat finns möjlighet att uppge det i er anmälan.

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max två deltagare, vi ser gärna att ordförande och vice ordförande deltar. Medlemskap beviljas för nästkommande kalenderår – förutom för nya medlemmar som också blir medlemmar under innevarande år. Styrelsen beviljar medlemskap. 

Anmälan måste göras innan 4 november. Detta är även datumet då eventuell avanmälan måste göras - efter detta datumet utgår en avgift på 500 för att täcka kostnaderna. 

Alkoholfritt

Hela Kongress18 är en alkoholfri mötesplats, även under kvällar när mötet ajournerats. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget.

Resor

Deltagare bokar och planerar själva sina resor. Sverige Elevkårer ger viss reseersättning. 

Läs mer om denna och ladda hem nödvändig blankett här. 

Ytterligare information

Mer detaljerad information med till exempel vägbeskrivning och packlista skickas via mail ca två veckor innan årsmötet till alla anmälda deltagare. 

Frågor?

Har du praktiska frågor inför kongressen? Hör av dig till projektchef Viktor! Maila [email protected] eller ring 070-965 55 36.

Om du har frågor kring den demokratiska processen (propositioner, motioner och liknande) vänder du dig till vice ordförande via mail, [email protected]