Vi söker praktikanter till Almedalsveckan 2020  

Sveriges Elevkårer är Sveriges största ungdomsorganisation med medlemmar på gymnasieskolor över hela landet. Vår främsta uppgift är att göra det möjligt för elever att forma föreningar – elevkårer – på sina skolor och att stötta deras arbete. Vill du också vara med och göra skolan roligare, tryggare och starkare? Varmt välkommen till Sveriges Elevkårer.

Läs mer om oss  

Beskrivning av praktiken 

Sveriges Elevkårer söker nu tre praktikanter som kommer att vara en del av vår delegation under Almedalsveckan i Visby första veckan i juli 2020. Almedalsveckan är ett tillfälle för Sveriges Elevkårer att lyfta våra frågor gentemot politiker och allmänhet och få möjlighet att möta andra aktörer och organisationer. Förutom att delta i panelsamtal och träffa politiker anordnar vi ett mingel som är gratis och öppet för alla. Sveriges Elevkårer erbjuder två olika inriktningar på våra praktikplatser.

Praktik inriktning politisk påverkan – två platser

Som praktikant med inriktning politisk påverkan kommer du under måndagen och tisdagen att följa med ordförande respektive vice ordförande under panelsamtal och möten med politiker. Din roll blir att assistera och att bidra med dina perspektiv när utrymme erbjuds. På tisdagseftermiddagen kommer du att stötta projektledare och projektassistent med att arrangera mingel. Under onsdagen har du möjlighet att fritt ta del av Almedalsveckans utbud.

Praktik inriktning kommunikation – en plats

Som praktikant med inriktning kommunikation är du ansvarig för att uppdatera våra sociala medier tillsammans med Sveriges Elevkårers kommunikationschef. Du kommer även att få skriva ett reportage från veckan till våra medlemmar. Under måndagen och tisdagen kommer du att följa med projektassistent, bland annat för att uppdatera och fota från panelsamtal som Sveriges Elevkårers representanter deltar i. På tisdagseftermiddagen kommer du att stötta projektledare och projektassistent med att arrangera mingel. Under onsdagen har du möjlighet att fritt ta del av Almedalsveckans utbud.

Praktisk info

Inför resa till Almedalen kommer du att få en introduktion på vårt huvudkontor i Stockholm.   

Sveriges Elevkårer står för resor till/från Stockholm och Almedalen, samt boende och mat under hela praktiktiden. Praktiken sträcker sig från den 26:e juni till den 2:a juli 2020 och det är viktigt att du är tillgänglig hela perioden.    

Vi ser gärna att du: 

  • Har erfarenhet av att vara engagerad i en elevkår 
  • Är social och tycker om att prata med nya människor 
  • Har lätt för att samarbeta med andra 
  • Är strukturerad, självgående och tycker om att ta eget ansvar  
  • Är 18 år gammal vid praktikens start 

Vi erbjuder dig: 

  • En möjlighet att lära dig mer om arbetet i Sveriges största ungdomsorganisation 
  • Erfarenhet av politiskt påverkansarbete/kommunikation
  • Tillgång till Almedalsveckans utbud av seminarier och mingel 
  • En chans att träffa andra unga engagerade personer 

Ansökan 

Ansökan sker här!

Ange i ansökan vilken inriktning du är intresserad av. Glöm inte att klicka på "spara" efter att du laddat upp dina dokument. 

Sista ansökningsdag 2020-04-10. Rekryteringen sker löpande och vi kan komma att tillsätta platserna innan sista ansökningsdatum – så skicka in din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt. 

Frågor? 

Sigrid Petersson, kommunikationschef 
070-109 03 17
[email protected]