Är du Sveriges Elevkårers nästa valberedare?

Vill du vara med och driva Sveriges Elevkårer framåt genom att hitta och föreslå organisationens blivande ledare? Är du en social person som gillar att diskutera ledarskap och Sveriges Elevkårers utveckling? Då tycker vi att du är rätt person att kandidera till valberedningen för Sveriges Elevkårer!

Om valberedningsuppdraget

Sveriges Elevkårers valberedning består av fem personer, varav en ordförande, som väljs för en mandatperiod på två år. Valberedningen ansvarar för alla kandidaturprocesser genom att informera om uppdragens innebörd, uppmuntra till kandidaturer, genomföra intervjuer och inför kongress och årsmöte presentera ett färdigt förslag till styrelse, revision och valberedning. För att genomföra uppdraget behöver valberedningen närvara på mötesplatser som Sveriges Elevkårer arrangerar, så som Upptakt.

Valberedningens ordförande väljs i ett separat val och är sammankallande för valberedningen. Ordföranden har det yttersta ansvaret att processen genomförs enligt gällande styrdokument och behöver därför vara en van ledare, målinriktad och initiativtagande.

Det vi söker till valberedningen

Vi söker dig som har ett intresse för att nätverka, har stark integritet och vill engagera dig inom Sveriges Elevkårer. Du vill även utveckla organisationen och har ett professionellt förhållningssätt till uppdraget.

Du besitter utöver detta med fördel:
  • Ett stort kontaktnät inom elevrörelsen
  • Erfarenhet av och intresse för rekrytering
  • En god analytisk förmåga
  • En god personkännedom
  • Erfarenhet från ideella organisationer och formalia
  • Kunskap om organisationen och dess historia
  • Framåtanda och känner entusiasm inför uppdraget

Vi söker personer som kompletterar varandra och tillsammans utgör en komplett valberedning. Vi letar därför efter personer med olika erfarenheter och bakgrund som tillsammans besitter de förmågor och egenskaper som krävs för uppdraget.

Information om processen

I enlighet med Sveriges Elevkårers stadgar väljs ny styrelse och revision på kongressen och ny valberedning på årsmötet. Kongressen hålls jämna år och årsmötet ojämna år. Alla förtroendeuppdrag väljs till en mandatperiod på två år. Förra året, i november 2020, valdes en ny styrelse och revision för Sveriges Elevkårer och nu är det dags att välja en ny valberedning.

Vi har därför inför Årsmöte21 öppnat upp för kandidaturer till valberedningen för mandatperioden 2022–2023. Vi ser fram emot att sätta igång med urvalsprocessen och hoppas att just du ska kandidera till valberedningen!

Kandidera

Sista dagen att kandidera till valberedningen är den 26 september 2021.

För en fullständig kandidatur ska du ladda ner och fylla i detta formulär som du sedan mailar tillsammans med personligt brev (max 1200 tecken exklusive blanksteg) och CV till valberedningens ordförande f[email protected]

Frågor?

Om du har frågor om uppdraget eller processen, vänligen kontakta:

Frida Hallberg Olsson, Valberedningens ordförande

[email protected]

076-341 97 79

 

Vi ser fram emot din kandidatur!

Sveriges Elevkårers valberedning,

Frida Hallberg Olsson, Eskil Brinkmann, Maja Lindgren, Benjamin Malinowsky