Kandidera till styrelse och revision för Sveriges Elevkårer

Nu har du möjlighet att kandidera till förtroendeuppdrag inom Sveriges Elevkårer. Nominera någon du tycker passar eller skicka din egen kandidatur till valberedningen senast den 19 augusti, men gärna tidigare.

För att kandidera till ett förtroendeuppdrag inom Sveriges Elevkårer krävs en kandidatur. Du kan antingen kandidera själv eller bli nominerad av en representant från en medlemsorganisation eller av någon av de nuvarande förtroendevalda inom organisationen. Valberedningen lämnar ett förslag till kongressen som sedan röstar om varje uppdrag. Det finns möjlighet att kandidera till ordförande, vice ordförande, andra vice ordförande, styrelseledamot och lekmannarevisor. Läs igenom kravprofilen innan du kandiderar eller nominerar. 

Praktisk info

Kandidaturer görs i de ansökningsformulär som finns via länkarna nedan för respektive förtroendeuppdrag. För en fullständig kandidatur krävs att alla fält i ansökningsformuläret är ifyllda och att ditt CV, personliga brev samt ett kort videoklipp enligt instruktion är bifogat i ansökan. Kandidaturen ska ha inkommit till valberedningen senast den 19 augusti, men gärna tidigare. Kravprofil för kandidaturer 2022

Kandidera till ordförande

Kandidera till vice ordförande

Kandidera till andra vice ordförande

Kandidera till styrelseledamot

Kandidera till lekmannarevisor

Valberedningens uppgift är att organisera ansökningsprocessen, genomföra ett omfattande beredningsarbete av kandidater, vara ett stöd för kandidater genom processen och slutligen presentera ett förslag till ny styrelse och revision för medlemmarna att ta ställning till. Valberedningens förslag presenteras, enligt stadgan, senast 4 veckor innan Kongress22. Sveriges Elevkårers valberedning valdes på Årsmöte21 för mandatperioden 2022/2023 och utgörs av ordförande Richard Wahlström samt ledamöterna Ester Cortez, Selma Dahlgren, Eskil Brinkmann och Amanda Tångring.

Frågor

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Richard Wahlström, valberedningens ordförande, per e-post: [email protected] alternativt via sms: 070-748 04 48​