För dig som är redo att ta din elevkår till nästa nivå 

Level Up är ett ledarskapsprogram som främst riktar sig till dig som är ordförande eller vice ordförande i en elevkår på gymnasiet och som vill få verktyg för att stärka och utveckla din elevkår.

Under två träffar får du ta del av workshops och föreläsningar som hålls av personer med lång erfarenhet inom det aktuella området. Teori varvas med praktiska övningar och diskussioner med övriga deltagare för erfarenhetsutbyte. Efter avslutat program är målet att du har utvecklats på ett personligt plan, att du fått kunskap om ledarskap samt att du fått nya insikter och verktyg för att kunna ta din elevkår till nästa nivå. Du kommer också få träffa andra kåraktiva från hela landet och dela två lärorika och roliga helger tillsammans. 

Exempel på ämnen som behandlas 

  • Ledarskap och representation
  • Kommunikationens betydelse i ledarskapet
  • Effektiva team– gruppers dynamik och utveckling
  • Att anpassa sitt ledarskap efter medarbetarens kompetens och engagemang
  • Samtalsnivåer
  • Coachande förhållningssätt och utforskande samtal
  • Praktisk träning på handlingsorienterat samtal
  • Konflikter och konflikthantering
  • Samtal med svårt innehåll

Vem kan söka? 

Level Up riktar sig främst till dig som är ordförande eller vice ordförande i en elevkår som är verksam på en gymnasieskola och som är ansluten till Sveriges Elevkårer. Styrelseledamöter från elevkåren är också välkomna att söka. 

Var och när? 

Samtliga träffar äger rum på Två Skyttlar utanför Borås. Sveriges Elevkårer står för resor till och från utbildningen. Vi tar emot anmälningar fram till den 15 mars, därefter väljs 25 deltagare ut.

Programmet körs under våren och hösten 2024 med träffar följande datum: 

12-14 april 2024

27-29 september 2024

Vad kostar det? 

Den totala kostnaden per person är 12 000 kronor, där Sveriges Elevkårer står för 9 000 kronor av dessa. De som blir antagna betalar 3 000 kronor per person för att delta. I priset ingår två utbildningstillfällen med mat och boende på kursgården inkluderat. Sveriges Elevkårer betalar därutöver resor till och från konferensgården. 

Bestäm innan programmet vem som betalar. Ofta står kåren eller skolan för deltagaravgiften. För de medlemmar vars kårer inte kan stå för kostnaden finns det möjlighet att delta kostnadsfritt. Vi erbjuder fyra gratisplatser för att möjliggöra för att så många som möjligt ska kunna delta.

Ansökan är bindande

Den som blir antagen ska kunna delta på samtliga träffar. Anmälningsavgiften kommer utgå även om deltagaren inte är med på samtliga träffar.

Sista ansökningsdag är 15 mars.

Till ansökan


Har du frågor?

Kontakta:

Wilma Eriksson

[email protected]

076-309 21 77