Ni är riktiga förebilder 

Så mycket av gymnasietiden blev inte som man hade tänkt sig det här året. Många har känt en stor besvikelse över att flera roliga aktiviteter har behövt avbokas, och vissa har kämpat med en tuff höst med delvis distansundervisning. Men samtidigt har ni elevkårer gjort det bästa av situationen genom att gång på gång visa prov på kreativitet och gemenskap.  

Därför vill vi åter igen påminna om att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring evenemang och allmänna sammankomster med anledning av covid-19. Vi vill också påminna om att ordningslagen gör gällande att offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare får tills vidare inte hållas inom Sverige. Händelser som sammanför många människor kan under vissa omständigheter ligga till grund för stor smittspridning. 

Ni elevkårer har hittills tagit ett stort ansvar och tillsammans kan ni fortsätta agera förebilder när det kommer till att undvika fysiska träffar och bromsa smittspridningen. Vi förstår att restriktionerna om åtta personer påverkar en stor del av er verksamhet. Känner ni er osäkra på hur ni ska förhålla er till regelverket, eller hur ni ska planera er verksamhet utifrån restriktionerna, tveka inte att höra av er till oss. Sveriges Elevkårers medarbetare finns här för att stödja er verksamhet och hitta lösningar på de problem som kan uppkomma under den här prövande tiden. 

Tveka inte att höra av er till er verksamhetsutvecklare eller till [email protected]