Varmt välkomna till Upptakt24!

Vårens roligaste helg är här! Upptakt är Sveriges Elevkårers största arrangemang som samlar närmare 100 elevkårer för en helg fylld av inspiration- Den 3-5 maj går det av stapeln på Örebro Universitet i Örebro. 

Du som är förtroendevald i en elevkår som är medlem hos oss är varmt välkommen att delta under helgen! Under Upptakt får du chansen att träffa andra elevkårsaktiva under helgens aktiviteter, däribland den finare bankettmiddagen under lördag kväll med efterföljande dansgolv. 

Upptakt24 är gratis för alla medlemmar. Det innebär att Sveriges Elevkårer erbjuder boende och står för all mat under eventet, samt en erbjuder en reseersättning för delar av din tågresa till och från Örebro. Boendet vi erbjuder är i sovsalar.

Bilder från tidigare Upptakt

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max tre deltagare. Vi ser gärna att deltagarna som kommer är personer som kommer vara kvar i styrelsen efter sommaren.

Upptakt är vårt mest populära arrangemang och vi har begränsat med platser. Anmäler ni er elevkår sent så kan ni hamna på en väntelista. 

Anmälan är öppen till fredag den 19 april.

Praktisk information

Datum och tider

Plats: Örebro Universitet, Örebro

Datum: 3-5 maj

Preliminära programtider:
Fre: 16:00- 21:00
Lör: 09.30 - 00:00
Sön: 09:00 - 15:00

Färdigt program mejlas ut till anmälda deltagare cirka tio dagar innan eventet. Schema kan komma att ändras både innan och under eventet.

Kostnad

Upptakt24 är helt gratis. Det du som deltagare betalar själv är delar av resan.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att man ska kunna delta.

Avanmälan

Om ni får förhinder och inte kan delta på Upptakt24 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500 kronor för att täcka kostnaden för uteblivit deltagande.

Sista dagen att avanmäla sig utan giltig frånvaro är fredag 19 april. Avanmälningar mejlas till [email protected]

Behöver ni byta ut en deltagare?

Ni kan byta deltagare fram till fredag 26 april. Deltagare som byts efter 19 april måste äta den kost som är beställd till deltagaren hen byter med.

Byte av deltagare (formulär)

Boende och mat

Deltagare sover i sovsalar och får själv ta med sig liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattning under två nätter. Boendet är bemannat och personal finns på plats under hela natten.

Om du som deltagare vill boka eget boende går det bra. Du står då själv för bokning och kostnad. 

Sveriges Elevkårer står för att mat och fika under Upptakt24. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost (till exempel vegan) i anmälan. Var extra noga med att notera om er allergi är luftburen.

Resor och reseersättning

Ni står själva för kostnader upp till 300 kronor per person. Därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader förutsatt att ni skickar in en korrekt reseersättningsansökan.

Ansökan är öppen mellan 1 mars till 19 april. Reseersättningen gäller i första hand tåg- och bussresor och er resa behöver vara bokad innan ansökan kan göras. För att bli beviljad reseersättning behöver bland annat följande krav uppnås:

  • Du ska vara framme i Örebro senast klockan 16:00 fredag 3 maj
  • Hemresan ska tidigast gå från Örebro klockan 15:00 söndag 5 maj
  • Resan ska vara med tåg, båt eller buss (läs nedan för undantag)
  • Kvitton ska vara bifogade och inlämnade i reseersättningsformuläret innan arrangemanget startat

Bor du norr om Umeå? Då är du automatiskt beviljad att få flyga till Örebro. Vi förutsätter att du som deltagare väljer den mest kostnadseffektiva flygresan, och att alla mellanlandningar är i Sverige.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto som en löneutbetalning 25 juni. Har du skrivit in fel uppgifter i ersättningen ersätter vi inte din resa. 

Sök resersättning

Drog- och alkoholfritt

Hela Upptakt24 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar och om man bor på eget boende. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget på egen bekostnad. Viktigt att tänka på är att även om du betalar för eget boende gäller en nolltollerans mot alkohol. Framkommer det att någon har konsumerat alkohol får ni inte delta på resterande Upptakt, får ingen reseersättning och blir hemskickad på egen bekostnad.

Ytterligare information

Mer detaljerad information, med till exempel program, skickas via mejl till anmälda deltagare cirka 10 dagar innan Upptakt24 går av stapeln. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar.  

Frågor?

Hör av er till [email protected] så svarar vi så snart vi kan!

Följ oss på Instagram för att få det senaste om Upptakt24: Instagram


Upptakt24 arrangeras i samarbete med Örebro Universitet och studentkåren. Läs mer om dom:

Örebro Universitet

Örebro Studentkår