Varmt välkomna till Upptakt23!

Vårens roligaste helg är här! Upptakt är Sveriges Elevkårers största arrangemang som samlar närmare 100 elevkårer för en helg fylld av inspiration! Den 12-14 maj går det av stapeln i Uppsala på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Du som är förtroendevald i en elevkår som är medlem hos oss är varmt välkommen att delta under helgen! Under Upptakt får du chansen att träffa andra elevkårsaktiva under helgens aktiviteter, däribland den finare bankettmiddagen under lördag kväll med efterföljande dansgolv. 

Upptakt23 är gratis för alla medlemmar. Det innebär att Sveriges Elevkårer står för all mat under helgen, samt reseersättning för tågbiljetter till och från Uppsala. Boendet vi erbjuder sker i sovsalar.

Läs mer om Upptakt här nedanför!

 

 

Praktiskt information

Plats: Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Uppsala

Datum: 12-14e maj

Preliminära programtider:
Fre: 14.00-21.00
Lör: 09.30 – 00.00
Sön: 09.30 – 13.00

Exakta tider och helgens program mejlas ut till anmälda deltagare ca 10 dagar innan Upptakt startar. Observera att upplägget och schema kan ändras både innan och under eventet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att man ska kunna delta.

Kostnad

Upptakt23 är helt gratis! Det du som deltagare betalar själv är delar av resan.

 

Anmälan

Varje elevkår får anmäla max fyra deltagare. Vi ser gärna att deltagarna som kommer är personer som kommer vara kvar i styrelsen efter sommaren.

Upptakt är vårt mest populära arrangemang och vi har begränsat med platser. Anmäler ni er elevkår sent så kan ni hamna på en väntelista. 

Anmälan är öppen fram till fredagen den 28e april.

Avanmälan

Om ni får förhinder och inte kan delta på Upptakt23 måste ni avanmäla er. Om ni inte avanmäler er utgår en avgift på 500:- för att täcka kostnaden för uteblivit deltagande. Sista dagen att avanmäla sig utan giltig frånvaro är fredagen den 28e April. Avanmälningar mejlas till [email protected]

Behöver ni byta ut en deltagare?

Fyll då i detta formulär. Ni kan byta deltagare fram till torsdagen den onsdagen den 10e Maj. Deltagare som byts efter den 28e april måste äta den kost som är beställd till deltagaren hen byter med.

Boende och Mat

Deltagare sover i sovsalar och får själv ta med sig liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattning under två nätter. Boendet är bemannat och personal finns på plats under hela natten.

Om du som deltagare vill boka eget boende går det bra. Du står då själv för bokning och kostnad. 

Sveriges Elevkårer står för att mat och fika under Upptakt23. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost (t.ex vegan) i anmälan. Var extra noga med att notera om er allergi är luftburen.

Drog- och alkoholfritt

Hela Upptakt23 är en drog- och alkoholfri mötesplats, även under kvällar och om man bor på eget boende. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget på egen bekostnad. Viktigt att tänka på är att även om du betalar för eget boende gäller en nolltollerans mot alkohol. Framkommer det att någon har konsumerat alkohol får ni inte delta på resterande Upptakt, får ingen reseersättning och blir hemskickad på egen bekostnad.

Ytterligare information

Mer detaljerad information, med till exempel program, skickas via mejl till anmälda deltagare cirka 10 dagar innan Upptakt23 går av stapeln. Var därför noga med att anmäla er med en mejladress ni använder och kontinuerligt kollar.  

 

Resor och reseersättning

Ni står själva för kostnader upp till 300 kronor per person. Därefter ersätter Sveriges Elevkårer resterande kostnader förutsatt att ni skickar in en korrekt reseersättningsansökan.

Ansökan är öppen mellan 3 mars till 28 april. Reseersättningen gäller i första hand tåg- och bussresor och er resa behöver vara bokad innan ansökan kan göras. För att bli beviljad reseersättning behöver bland annat följande krav uppnås:

  • Du ska vara framme i Uppsala senast 14.00 12 maj
  • Hemresan ska tidigast gå från Uppsala 13.00 14 maj
  • Resan ska vara med tåg, båt eller buss (läs nedan för undantag)
  • Kvitton ska vara bifogade och inlämnade i reseersättningsformuläret innan arrangemanget startat

Bor du norr om Skellefteå? Då är du automatiskt beviljad att få flyga till Uppsala. Vi förutsätter att du som deltagare väljer den mest kostnadseffektiva flygresan, och att alla mellanlandningar är i Sverige.

Ersättningen betalas ut till angivet bankkonto som en löneutbetalning 25 juni. Har du skrivit in fel uppgifter i ersättningen ersätter vi inte din resa. 

Frågor?

Hör av er till [email protected] så svarar vi så snart vi kan!

Vill du veta mer om Upptakt23 och vad Sveriges Elevkårer gör?
Följ oss då på Instagram!


Upptakt23 arrangeras i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet. Klicka på loggan för att läsa mer om SLU!