Välkommen till Årsmöte23!

Sveriges Elevkårer välkomnar våra medlemmar till Årsmöte23 i Lund 24-26 november. Sveriges Elevkårer är en medlemsstyrd ideell organisation. Det innebär att ni, våra medlemmar, elevkårerna, bestämmer över organisationen. Hur ni kan göra för att stärka elevkårerna i Sverige är genom att delta, motionera eller kandidera under vårt årsmöte.

Genom att anmäla er till Årsmöte23 så kommer ni kunna påverka organisationens och elevkårernas framtid genom att rösta under mötet som kommer pågå. Ni kommer få ta ställning till frågor som rör vår organisations framtid och hur organisationen ska arbeta för att stärka alla elevkårer i Sverige. Ni kommer även få rösta på kandidater för fyllnadsvalet till styrelsen, och rösta fram en helt ny valberedning!

Alla handlingar 

Nu kan du läsa alla handlingar inför Årsmöte23, inklusive valbilagan.

Alla handlingar (pdf)

Valbilaga (pdf)

Deltagande 

Varje elevkår har möjlighet att skicka två deltagare per elevkår. Sveriges Elevkårer står för all mat under helgen och erbjuder boende i sovsal för er som önskar. Årsmötet pågår under tre dagar och man förväntas delta under alla tre dagar. Årsmöte23 startar kl 13 den 24 november och avslutas kl 15 den 26 november.

Sveriges Elevkårer erbjuder även reseersättning.

Passar Årsmöte23 mig?

Vi gör vårt yttersta för att alla våra medlemmar ska kunna medverka på våra nationella arrangemang och för att alla ska känna sig bekväma trots olika förutsättningar. 

Under våra årsmöten medverkar minst 200 personer vilket innebär att arrangemangen under vissa delar kan bli högljudda och intensiva. Om du inte känner dig bekväm med detta rekommenderar vi dig att delta på våra regionala arrangemang istället. Dessa pågår under en kortare period och är inte lika intensiva. 

Reseersättning

Deadline för reseersättning har nu passerat. 

Varje elevkår har rätt att få reseersättning av Sveriges Elevkårer om ni deltar vid Årsmöte23. Sveriges Elevkårer ersätter allt över 300 kronor per person. Det betyder att ni som åker betalar max 600 kronor för två deltagare, eller max 300 kronor om ni skickar en deltagare. Alla villkor för att bli beviljade reseersättning står i formuläret, läs igenom noga och spara alla kvitton. 

Sista dagen att söka reseersättning är 10 november. 

FAQ

Vad: Årsmöte23 
Vart: Lund 
När: Kl 13 den 24 november till kl 15 den 26 november
Anmälan öppnar: 8 september 
Anmälan stänger: 10 november 
Reseersättning: allt som överstiger 300 kronor per person 
Sista dagen att lämna in reseersättning: 10 november
Straffavgift: Kommer utkrävas om ni inte dyker upp

Spola kröken

Under Årsmöte23 råder absolut alkoholförbud. Detta gäller oavsett ålder och oavsett om du bor i sovsalar eller eget boende. Ertappas du konsumera alkohol under Årsmöte23 sker följande: 

  • Avstängd från eventet 
  • Hemskickad på egen bekostnad 
  • Straffavgift på 500 kronor
  • Indragen reseersättning

Avanmälan och byte av deltagare

Det går bra att avanmäla sig oavsett anledning fram till den 10 november. Efter den 10 november krävs giltig anledning. Giltig anledning kan vara exempelvis sjukdom eller liknande. Vi arbetar inte med exakta anledningar efter den 10 november utan är flexibla för att livet ibland kommer i vägen för att delta. Det viktiga är att ni hör av er om ni inte kommer att komma.

Väljer ni att inte komma och inte har avanmält er kommer en straffavgift på 500 kronor avkrävas elevkåren. 

Fram till den 21 november går det även att byta deltagare från en elevkår. Alla deltagare som byts ut efter den 10 november kommer att behöva äta den mat som beställts och vi kommer inte kunna tillgodose ytterligare allergier. Till exempel: Er vice ordförande är anmäld till Årsmöte23 och har beställt glutenfri mat. Den 15 november får er vice ordförande förhinder och er medlemsansvarie ska istället åka. Den personen kommer då behöva äta glutenfri kost under helgen.

Propositioner

Du kan läsa styrelsens propositioner nedan. 

Propositioner (pdf)

Motioner

Vill du skicka in en motion till Årsmöte23? Följ vår motionsguide.

Motionguide (pdf)

 

Frågor?

Har du frågor gällande det praktiska? Till exempel reseersättning, datum och packlista? Hör av dig till [email protected] 

Har du frågor gällande det demokratiska? Hör av dig till [email protected]